• ДИГИТАЛНА
  МАРКЕТИНГ
  АГЕНЦИЈА
  Комплетен спектар услуги од областа на дигиталниот маркетинг:
  контент маркетинг, бренд менаџмент, социјални медиуми.
 • Вашата
  Реклама
  на
  речиси
  100 сајтови?
 • Сајт на Годината
  Манифестација
  која традиционално ги избира
  најдобрите веб сајтови во Македонија во повеќе категории.

MEDIA SOLUTIONS - ДИГИТАЛНА МАРКЕТИНГ АГЕНЦИЈА

Ние го познаваме новиот потрошувач, блиски ни се новите начини на комуникација и владееме со новите технологии.

Media Solutions е етаблирана, успешна дигитална маркетинг агенција која што го покрива целиот спектар дигитални маркетинг услуги. Ние континуирано испорачуваме извонредни резултати за нашите клиенти. Ние веруваме дека сме успешни само доколку нашите клиенти се успешни. Нашата формула е едноставна – во соработка со нашите клиенти креираме исклучително креативни идеи кои што ги комбнираме со иновативни технолошки решенија, за реализација на мерливи резултати. Нашата крајна цел е посилна поврзаност меѓу брендот на нашите клиенти и потрошувачот, поголема свесност на потрошувачите за брендот, поголеми преференци и лојалност.

Платформите на
GEMIUS

Media Solutions нуди централизиран менаџмент, таргетирање, мерење и анализа на интернет рекламни кампањи преку софтверските платформи на Gemius: Gemius Direct Effect, Gemius Branding Effect

Прочитајте повеќе

Интернет рекламирање
Keep An Eye

Keepaneye.mk е софтверска платформа за мали реклами кои се прикажуваат на речиси 100 веб сајтови во Македонија. Рекламите на Keepaneye.mk се покажуваат пред 1.000.000 интернет посетители неделно.

Прочитајте повеќе

Имиџ
кампањи

За брендирање на вашата компанија или производ, Media Solutions поставува премиум и екслузивни банери на своите партнерски сајтови. Банерите се пласираат преку ад-серверот AdOcean.

Прочитајте повеќе

Менаџмент на
Facebookстраници

Професионално водење на Фејсбук фан страница е уште една од услугите на MediaSolutions. Изработка, водење на страната, објавување на содржини, споделување информации за производи и услуги.

Прочитајте повеќе

Вашата реклама на:

Keep An Eye e најпогодна маркетинг платформа за иницирање нови продажби и информирање за новости и промоции.
KEEP AN EYE
Со Google AdWords вашата реклама секогаш ќе биде поставена на првата страница од резултатите на Google пребарувањето.
GOOGLE ADWORDS
YouTube е втор најголем пребарувач во светот, поголем од Yahoo, Bing и Ask заедно. Затоа што има голем досег и видео содржини, YouTube е одлична алатка за пласирање реклами.
YouTube
Ние во Media Solutions знаеме да го искористиме потенцијалот што го има Фејсбук
во најдобар интерес на
нашите клиенти.
FACEBOOK
 • ПЛАТФОРМИ

  Со платформите кои што ги користиме обезбедуваме длабок увид во потребите и желбите на потрошувачите. Ја креираме големата слика за потрошувачите, но и многу детали во реално време. Платформите се нашите главни “оружја” за раскажување приказни на потрошувачите, каде и да се наоѓаат во текот на своето патување.
 • ПАРТНЕРСТВА

Наши клиенти

САЈТ НА ГОДИНАТА

Сајт на годината е манифестација која по петти пат во Македонија ги избира најдобрите веб сајтови во повеќе категории. Манифестацијата е организирана од Media Solutions и системот за онлајн реклами Keep An Eye, а под покровителство на Претседателот на Република Македонија, Град Скопје и ИАБ Македонија. Целта на манифестацијата е да придонесе кон развојот на веб сајтовите во Македонија и да ги промовира, развива и поддржува интернет медиумите, интернет маркетингот и севкупното интернет издаваштво во Македонија, со тоа што ќе им додели признанија на луѓето кои работат на развојот на веб медиумите во Македонија.